Vi kan farligt gods reglerna, är proffs på utbildning och har stor erfarenhet av olika verksamheter. Oavsett hur ert behov ser ut kan vi hjälpa er att anpassa och genomföra en farligt gods utbildning för väg, järnväg, sjö och/eller luft. Vi är kända för vårt engagemang och för våra träffsäkra utbildningar.
Låt våra lärare komma till er och hålla utbildningen. Antingen på plats hos er eller online. Vi utgår från er farligt gods verksamhet. Utbildningen kan anpassas efter:
personalens arbetsmoment (klassificering, förpackning, dokumentation, lastning, lossning etc.)
det farliga gods som hanteras (klass 1-9, farligt gods som är farligt avfall, radioaktiva ämnen etc.)
det aktuella transportslaget (väg, järnväg, sjö och/eller luft)
safety och/eller security
Vi tar alltid hänsyn till era interna farligt gods rutiner och lägger stor vikt på att utveckla utbildningen så att personalen känner igen sig. Det gör våra utbildningar effektiva och framgångsrika.
Vi genomför hela (allmän utbildning, funktionsspecifik utbildning, säkerhetsutbildning) eller delar av den så kallade ”1.3-utbildningen”.
När ni väljer oss som er utbildningsleverantör, väljer ni den högsta nivån på kursledaren – en farligt gods lärare med lång erfarenhet och hög kompetens, en pedagog ut i fingerspetsarna och erkända av branschen.
Våra lärare har genom åren genomfört otaliga utbildningar som anpassats till målgrupper både för de som arbetar praktiskt eller organisatoriskt, kortare kurser och längre högskolekurser.
Alla våra lärare är även säkerhetsrådgivare som varvar utbildning med rådgivaruppdrag. Detta ser vi som en stor fördel, eftersom de är väl insatta i frågeställningar och den praktiska hanteringen av farligt gods. Många deltagare menar att just diskussionerna med erfarna lärare spelar stor roll för inlärningen.
Oavsett hur era behov ser ut kan vi hjälpa er att anpassa och genomföra en skräddarsydd utbildning.
I vårt öppna kursutbud erbjuder vi förutom breda grundkurser även kurser som baseras på farligt gods personalens olika funktioner och ansvarsområden. Dessa kurser består oftast av allmän, funktionsspecifik och säkerhetsutbildning för angiven personalkategori och uppfyller kraven för en så kallad ”1.3-utbildning”.
Se KURSKATALOGEN för alla aktuella öppna kurser.